|
info (Piotrek) |
|
|
Nie ma określonego czsu remisji i rzutu choroby. Wszytko to zależy od indywidualnych skłonności osobniczych, reakcji na leczenie, zaawansowania choroby, stanu klinicznego pacjenta, czynników środowiskowych i psychicznych, a nawet pory roku. (więcej...) |
|
|
choroba Crohna () |
|
|
Ostatnio lekarz stwierdzil u mojego chlopaka chorobe Crohna. Czy ktos z Was wie cos wiecej lub sam lub ktos z Was chorowal / choruje na to? Prosze o komentarze dotyczace objawow, leczenia itd. Piszcie po prostu wszystko, co o tej chorobie wiecie! (więcej...) |
|
|
Choroba Leśniowskiego-Crohna (pomocy!) (Kadabra) |
|
|
Ja też niestety choruję na Crohna. Jest to straszna choroba. Mam ciągle problemy z wagą. Z tego powodu ciężko mi kupić ubrania, ponieważ w szafie mam ubrania w rozmiarach od 32 do 38. Ostatnio jest jednak troszeczkę lepiej. Załapałam się na nowe biologiczne leczenie (RAMICADE). (więcej...) |
|
|
antykoncepcja a choroba crohna (Nemo) |
|
|
wiem ze przy chorobie crohna nie mozna brac pigulek a czy plastry??? wszedzie pisza o anty. doustnej ale jaki to ma zwiazek . Pozdro. (więcej...) |
|
|
choroba () |
|
|
Jakie mogą być przyczyny zachorowań na chorobę Crohna i jakie objawy daje ta choroba ? (więcej...) |
|
|
jakie są objawy (doremi) |
|
|
mój trzymiesieczny synek ciagle ma biegunki, ze sluzem oraz niestrawionymi resztkami. odstawilam mleko i pochodne ale kupki sie zdarzaja z podobna czestotlowoscia-prawie kazda pieluszka, moze tylko mniej wodniste, ale sluz nadal jest. czy to moze byc ta choroba?? (więcej...) |

Zespół Marfana
Dotyka on jedną osobę na pięć tysięcy. Jest to choroba genetyczna, spowodowana zmianami piątego oraz piętnastego chromosomu, co z kolei jest przyczyną wadliwej budowy białka tkanki łącznej, obecnej we wszystkich narządach, kościach i wiązadłach.
Zespół Aspergera często spotykany pod skrótem ZA lub po angielsku Asperger's Syndrome (AS) - jest to „lżejsza” odmiana autyzmu. Cechy charakterystyczne AS to pewne upośledzenie w sferze uczuciowej i społecznej, trudności w akceptacji zaistniałych zmian, obsesyjne i bardzo pochłaniające zainteresowania typu medycyna, matematyka.
Choroba Parkinsona
Choroba Parkinsona to bardzo przewlekłe schorzenie, które prowadzi do degeneracji ośrodkowego układu nerwowego. Powoduje to zaburzenia i trudności w czynnościach ruchowych oraz sztywnienie kończyn. Najczęściej pojawia się o osób powyżej 50 roku życia.