Choroba Crohna

choroba-crohna_wiem_o_zdrowiu

Forum

info (Piotrek)
Nie ma określonego czsu remisji i rzutu choroby. Wszytko to zależy od indywidualnych skłonności osobniczych, reakcji na leczenie, zaawansowania choroby, stanu klinicznego pacjenta, czynników środowiskowych i psychicznych, a nawet pory roku.
(więcej...)

3
choroba Crohna ()
Ostatnio lekarz stwierdzil u mojego chlopaka chorobe Crohna. Czy ktos z Was wie cos wiecej lub sam lub ktos z Was chorowal / choruje na to? Prosze o komentarze dotyczace objawow, leczenia itd. Piszcie po prostu wszystko, co o tej chorobie wiecie!
(więcej...)

1
Choroba Leśniowskiego-Crohna (pomocy!) (Kadabra)
Witam, Ponad dwa lata temu wykryto u mnie tę chorobę, przez dłuższy czas chodziłam od lekarza do lekarza i zaden nie wiedział co mi jest,przeszłam wszystkie mozliwe badania, wyniki były ok,ja już byłam wykończona,schudłam ponad 10 kg, wreszcie trafiłam do szpitala odwodniona i wyczerpana, przez poł roku dochodziłam do siebie, brałam sterydy, i inne lekarstwa, to były katorgi które przeszłam, uslyszalam wtedy ze to choroba z którą muszę żyć. Muszę przyznac ze powoli sama odstawilam lekarstwa, i zaczelam myslec pozytywnie,od 1,5 roku zyje normalnie, nie wiem czy to cud, czy choroba ustała, ostatnio znow poczulam bol i powrocily lęki, boże tak się boję zeby ta choroba nie wrocila.
(więcej...)

8
antykoncepcja a choroba crohna (Nemo)
wiem ze przy chorobie crohna nie mozna brac pigulek a czy plastry??? wszedzie pisza o anty. doustnej ale jaki to ma zwiazek . Pozdro.
(więcej...)

1
choroba ()
Jakie mogą być przyczyny zachorowań na chorobę Crohna i jakie objawy daje ta choroba ?
(więcej...)

1
jakie są objawy (doremi)
Moje dwie córki miały podobne objawy, zdiagnozowano u nich celiakię.
(więcej...)

4

Dodaj nowy temat:

Tytuł:
Autor:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Jakiego koloru jest zielona piłka?

choroba-crohna_ciekawostki

Ciekawostki

Zespół Marfana
Dotyka on jedną osobę na pięć tysięcy. Jest to choroba genetyczna, spowodowana zmianami piątego oraz piętnastego chromosomu, co z kolei jest przyczyną wadliwej budowy białka tkanki łącznej, obecnej we wszystkich narządach, kościach i wiązadłach.

Czy wiesz, że...

Zespół Aspergera często spotykany pod skrótem ZA lub po angielsku Asperger's Syndrome (AS) - jest to „lżejsza” odmiana autyzmu. Cechy charakterystyczne AS to pewne upośledzenie w sferze uczuciowej i społecznej, trudności w akceptacji zaistniałych zmian, obsesyjne i bardzo pochłaniające zainteresowania typu medycyna, matematyka.

Polecamy

Choroba Parkinsona
Choroba Parkinsona to bardzo przewlekłe schorzenie, które prowadzi do degeneracji ośrodkowego układu nerwowego. Powoduje to zaburzenia i trudności w czynnościach ruchowych oraz sztywnienie kończyn. Najczęściej pojawia się o osób powyżej 50 roku życia.

Archiwum

Metamizol jest lekiem już tradycyjnym i przechodzącym próbę czasu oraz próbę rzeczywistej wartości leczniczej od 1922 roku, kiedy to po raz pierwszy został użyty klinicznie jako środek przeciwgorączkowy i przeciwbólowy. W ostatnich latach, obok prac oryginalnych, ukazały się także prace poglądowe, przedstawiające metamizol w świetle nowszych badań i na tle nieprzerwanej dyskusji nad jego miejscem w terapii bólu. Pyralgina zawierająca metamizol koncentruje swoje działanie na zwalczaniu źródła bólu.